duminică, 7 octombrie 2018

Firmele Monumentale Rosca's (link)

*** INAPOI ***


I. FIRMELE MONUMENTALE


Firmele monumentale au gabarit mare si foarte mare, fiind plasate la distanta de locul pe care-l anunta. Cu cat  sunt mai impunatoare, cu atat distanta creste. Ele sunt constructii cu proprietati arhitecturale ce adauga si modifica zona. Firmele monumentale sunt masive si de aceea ele se ancoreaza la sol si sunt iluminate exterior. 
Cele mai simple dintre ele sunt sub forma unor lespezi masive. (vezi fig. 1 si 2 de mai jos). Dati click pe imagini pentru a le mari.
fig. 0

fig. 1
fig. 2
Adaugand si elaborand cu elemente din piatra, lemn sau caramizi anvergura firmelor creste si ele devin repere arhitecturale. (vezi de la fig. 3 pana la fig 6)
fig. 3
Aranjamentul cu bunatatile culinare (trimitere la ospat) de la "interiorul" cheii (sugerand cazarea) sunt sculptate in relief si pictate in maniera firmelor toscane. Pensiunea se numea Valverde iar furculita cu o frunza verde in varful ei era  logo-ul casei si nu putea fi omis. 
 fig 4
 fig. 5
fig. 6
Complexele rezidentiale de o anumita tinuta au preluat si ele din Occident moda brandibgului anglosaxon si a nelipsitelor firme monumentale de la intrarea pe proprietatatile respective.  
Trei dintre imaginile selectate mai sus nu ne apartin, ele fiind preluate de pe internet cu scopul de a exemplifica si mai bine tipul de firma monumentala.

*** INAPOI ***Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu