duminică, 7 octombrie 2018

Firmele Monumentale Rosca's (link)

*** INAPOI ***


I. FIRMELE MONUMENTALE


Firmele monumentale au gabarit mare si foarte mare, fiind plasate in proximitatea locului pe care-l anunta. Ele sunt constructii cu o arhitectura aparte care vor inobila si infrumuseta zona. Firmele monumentale sunt masive si de aceea ele se ancoreaza la sol, fiind iluminate din exterior cu ajutorul unor reflectoare economice. Iluminarea exterioara are avantajul ca, spre deosebire de firmele luminoase, acestea salveaza culoarea, textura si volumele perceptibile pe timpul zilei. Firmele luminoase nu au adancime, textura, culori, fiind doar niste litere proiectate in intunericul noptii. 
Cele mai simple firme monumentale sunt sub forma unor lespezi masive cu margini neregulate. (vezi fig. 1 si 2 de mai jos). Dati click pe imagini pentru a le mari.
fig. 0

fig. 1
fig. 2
Adaugand si elaborand cu elemente din piatra, lemn sau caramizi anvergura firmelor creste si ele devin adevarate "land marks". (vezi fig. 3 pana la fig 6)
fig. 3 
Bunatatile culinare (sugereaza ospatul) din interiorul cheii (sugestiva pentru cazare) au fost sculptate si pictate in maniera firmelor toscane. Pensiunea se numea Valverde iar furculita cu o frunza verde in varful ei era  logo-ul casei si nu putea fi modificat sau omis. 
 fig 4
 fig. 5
fig. 6
Complexele rezidentiale de o anumita tinuta au preluat si ele, din Occident, moda firmelor monumentale plasate la intrarea proprietatatilor respective.  
Trei dintre imaginile selectate mai sus nu ne apartin, ele fiind preluate de pe internet cu scopul de a exemplifica mai convingator tipul de firma monumentala.

*** INAPOI ***

---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura romaneasca de firme traditionale                  http://www.roscas.ro/firme.html
                        ---------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu