vineri, 18 ianuarie 2013

13. O FIRMA STRADALA IEFTINA IN STILUL ART NOUVEAU


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      De aici aveti acces spre TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                 5) pe manseta din dreapta paginii puteti gasi linkuri spre postari mai vechi                                                                                                                   
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 

Stilul Art Nouveau a fost in mare voga pretutindeni in lume, inclusiv in Romania, acum un secol si mai bine. Numeroase edificii si monumente din perioada respectiva au pastrat pana azi marturiile unei epoci extrem de prolifice din punct de vedere artistic cand formele animale si vegetale opulente si voluptuase precum si provocarile tehnice cele mai indraznete formau tesatura intima a acestui stil.

Din acea epoca au supravietuit destul de multe cladiri, fatade, statui, frize, monumente funerare, porti si garduri s[lendide din fier lucrat.  Firmele acelei epoci n-au mai ajuns pana la noi si a fost o reala surpriza si placere cand aceasta clienta din Craiova mi-a cerut sa-i confectionez o firma in stil Art Nouveau. A doua conditie pusa de client era insa una dureroasa: firma trebuia sa se inscrie intr-un buget foarte sever limitat. Chiar si in aceste conditii am realizat o firma sculptata, cuprata, suta la suta Art Nouveau si care va dura zeci de ani de nu se va schimba intre timp numele si tipul afacerii pentru care a fost conceputa.

Ca firmele Roscas sunt cele mai frumoase de pe piata romaneasca este un fapt usor de acceptat. Dar si-ar fi imaginat cineva ca ele reprezinta si cea mai ieftina reclama posibila, atunci cand luam in calcul durata lor de viata si cheltuielile minime de intretinere? Si totusi, este adevarat. Iata mai jos cum se prezinta o firma stradala, de cca 2,5 m lungime, executata cu un buget redus.

---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de constructie, restaurare sau reproducere in domeniul ramelor si in cel al firmelor traditionale.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu